Is een horloge een goede investering?

Regelmatig benaderen mensen ons met de vraag of de investering van een horloge zodanig lucratief is, dat het in de toekomst met winst kan worden verkocht.
Ons antwoord is voluit: “Ja”.
Alleen er is kennis en deskundigheid voor nodig om de juiste horloges te vinden die deze toekomstige winstperspectieven waar kunnen maken.

De meerwaarde van een horloge stijgt vooral door de schaarste die wordt gecreëerd. Neem een voorbeeld aan het horlogemerk Rolex dat nu bijna op elk moment een wachttijd opgeeft voor nieuwe modellen. Op een Rolex GMT-Master kunt u op dit moment een goede 6 jaar wachten…. Door de schaarste in Rolex horloges en de toenemende vraag zijn er serieuze prijsstijgingen bij Rolex horloges aan de gang. Ook door de schaarste aan vintage Rolex horloges is een aankoop van de juiste vintage Rolex geen slechte investering.

De stijging geldt niet alleen voor Rolex horloges, maar ook voor andere specifieke modellen van merken als Omega, Patek Philippe of Panerai. Nog steeds wordt op 95% van alle horloges afgeschreven en daarom is deskundigheid nodig om de specifieke horloge modellen te vinden die waardestijging realiseren. Bij horloges is het net als bij alle investeringen: Als je er echt verstand van hebt, kun je een redelijke inschatting maken wat het horloge op een later moment kan gaan opbrengen.

Wilt u ook gebruik maken van onze expertise!? En wilt u graag weten wat uw horloge waard is!? Neem vrijblijvend contact op met wijverkopendathorloge.nl. Wij verstrekken u binnen 48 uur een gratis en vrijblijvende taxatie van de waarde van uw horloge. Uw horloge kopen doet u bij Trophies Watches!

Rolex horloges zijn goede investeringen om te kopen
Door Jip van den ende, 2 november 2018