Horloge Elvis Presley voor bijna 20 keer meer verkocht dan de geschatte waarde.

In 1961 werd aan de rockandroll-grootheid Elvis Presley een horloge geschonken door RCA Records naar aanleiding van het verkopen van 75 miljoen platen. Het ging om een witgouden Omega horloge met op de achterkant gegraveerd ‘To Elvis, 75 Million Records, RGA Victor, 12-25-60.’ Ook is het Omega horloge voorzien van 44 briljanten aan de voorkant.
 
Het verhaal achter de verkoop van het Omega horloge begon in Restaurant waar Elvis Presley aan het dineren was. Elvis Presley zou daar door een man zijn gecomplimenteerd over zijn horloge. Waarop Elvis Presley antwoordde “ik vind jouw horloge ook mooi, zullen we ruilen?’. Zo zou het Omega horloge van Elvis Presley zijn geruild. Volgens The Hollywood reporter was Elvis Presley vaker in voor een spontane ruil actie, voornamelijk bij horloges.
 
De neef van de horloge-ruiler zou in mei het horloge laten veilen. Het veilinghuis Philips verwachte dat het Omega horloge van Elvis Presley tussen de 40.000 en 83.000 euro zou gaan opleveren.
 
Wat de neef op dat moment niet wist, is dat het horloge ruim achttien keer zoveel zou opleveren als dat het veilinghuis had verwacht: zo’n 1,5 miljoen euro. Daarmee is dit een van de meest historische horloge verkopen in de geschiedenis.
Een blog over de verkoop van een horloge van Elvis Presley 
Uw Omega kopen doet u bij Trophies Watches.
Door Jip van den ende, 21 mei 2018