Hoe onderscheid je een echte Rolex van een vervalsing? Deel 1

Momenteel zijn er veel namaak Rolex horloges in omloop. Een reden hiervan is de grote vraag naar horloges van het merk Rolex. Helaas wordt daar ook op ingespeeld door de illegale replica markt. Het is dan ook erg belangrijk om er zeker van te zijn dat je bij aanschaf van een Rolex te maken hebt met een origineel en niet met een replica. Wij geven in deze blog een aantal handige tips hoe je onderscheid kan maken tussen echte en namaak Rolex horloges.

Waar koop je een Rolex?

Bent u van plan een Rolex te kopen en wilt u er zeker van zijn dat u te maken heeft met een origineel? Ga dan naar een geautoriseerde Rolex dealer. Deze juweliers, die nieuwe Rolex horloges verkopen, kunnen u een deskundig advies geven en verkopen slechts originele nieuwe Rolex horloges. Als u bij een geautoriseerde dealer een Rolex koopt, krijgt u vijf jaar garantie. Wilt u een Rolex kopen die niet verkrijgbaar is bij de geautoriseerde dealer? Of heeft u het model elders gezien voor een betere prijs? Koop uw Rolex dan bij een juwelier of handelaar met ervaring en goede recensies. Vaak hebben zij een winkel of kunt u op afspraak een horloge bezichtigen. Een goede juwelier of handelaar kan u altijd voorzien van goed en deskundig advies. Meestal krijgt u bij aanschaf van een gebruikte Rolex, garantie van de juwelier of handelaar. Heeft een particulier uw droom-Rolex te koop? Ga dan altijd eerst goed na of in grote lijnen beschrijven wat er moet kloppen……. . Indien u daadwerkelijk over gaat tot koop, neem dan iemand mee die kan controleren of de Rolex origineel is. Rolex is een horloge van de details. Puur Zwitsers vakmanschap met passie gefabriceerd. Door de details is het niet mogelijk een Rolex 100% na te maken. Hieronder vertellen wij u een aantal details waarmee u een originele Rolex kan onderscheiden van een Replica.

Inzoom Lens

Bij een originele Rolex met datumfunctie wordt de datum 2,5 keer vergroot door de cyclopslens die in het glas is verwerkt. De meeste replica Rolex horloges hebben dit onderdeel niet omdat het lastig te repliceren is. Bij de replica’s verschijnt de datum dus meestal niet 2,5 keer vergroot. Helaas bestaan er tegenwoordig erg goede replica’s die gerust 1000 euro kunnen kosten, en waarbij de cyclopslens wel de juiste vergroting geeft.

Deksel.

Op de deksel van de kast van een Rolex staan vrijwel nooit graveringen, op een paar uitzonderingen na: de vintage Rolex Sea-Dweller, Comex en de militaire polshorloges van Rolex. Rolex gebruikt altijd een dichte deksel, dus indien u een Rolex ziet met een glasbodem? Dan is het hoogstwaarschijnlijk een Replica.

De micro kroon

Sinds 2002 bevindt zich op het glas van een Rolex, ter hoogte van de 6 uur, een heel kleine kroon. Deze is beter te zien met een loupe. Deze micro kroon bevat zoveel detail dat repliceren vrijwel onmogelijk is.

De prijs

Rolex horloges zijn van een uitstekende kwaliteit en hebben een tijdloze uitstraling. Het is dan ook algemeen bekend dat aan een Rolex horloge een fors prijskaartje hangt. Vindt u ergens een Rolex, voor een fractie van de werkelijke prijs? Dan is de kans groot dat u te maken heeft met een oplichter. Er zijn nog veel meer details waarmee u een originele Rolex van een replica kunt onderscheiden. In mijn volgende blog (deel 2) vertel ik u meer hierover.

Wilt u een nieuwe Rolex kopen en absolute zekerheid? Koop dan uw Rolex bij Trophies Watches. Of wilt u uw huidige Rolex verkopen tegen de beste prijs? Maak dan gebruik van de expertise van wijverkopendathorloge.nl en vraag een vrijblijvende offerte aan.

Echte Rolex kopen of verkopen en een neppe
Door Sam Haverkamp, 14 november 2018