Het verhaal achter het ontstaan van het wereldberoemde horlogemerk Rolex

Tegenwoordig is Rolex niet meer weg te denken. Een merk dat bekend staat om zijn kwaliteit, tijdloze design, de luxe die het uitstraalt en de waardevastheid bij een aankoop. Maar hoe is Rolex eigenlijk ontstaan?
 
In 1905 besloot Hans Wilsdorf samen met zijn zwager Alfred Davis Rolex op te zetten. Het bedrijf importeerde Zwitserse uurwerken van Hermann Aegler’s en plaatsten die in kasten van een hele hoge kwaliteit. Nadat de eerste winst was behaald, kocht Hans Wilsdorf zijn zakenpartner uit en ging alleen verder. Hans WIlsdorf was continu bezig met het ontwikkelen en innoveren van zijn polshorloges. Hans Wilsdorf schreef in 1910 geschiedenis door als eerste producent van polshorloges een certificaat in ontvangst te nemen voor zijn de accuratesse. Om de eerste wereldoorlog te ontwijken is Hans Wilsdorf in 1919 met zijn uitvinding naar Zwitserland verhuisd om de hoge belastingen op luxe importproducten te ontwijken.
 
Hans Wilsdorf investeerde al zijn tijd in de ontwikkeling van zijn polshorloges. In de jaren 20 schreef Hans Wilsdorf opnieuw geschiedenis met Rolex door de bekende Oysterkast uit te vinden. De kast heeft zijn naam te danken aan het feit dat deze sluit als een oester. De Oysterkast maakte hiermee een waterdichte Rolex mogelijk.
 
Toen in de jaren 30 de wereldcrisis uitbrak, kwam Hans Wilsdorf met Rolex in het hoge segment terecht. Daarnaast introduceerde hij een betaalbaar horlogemerk, genaamd Tudor.
 
In 1946 werd een nieuw model Rolex op de markt gebracht, de Datejust! Daarna volgde er weer een nieuw model, namelijk de Rolex Submariner, welke speciaal gemaakt was voor diepzeeduikers. Rolex ontwikkelde tevens een horloge waarbij de gemiddelde snelheid kon worden gemeten tijdens het racen. Zo heeft Rolex midden jaren 60 de Rolex Daytona geïntroduceerd.
 
Nu is Rolex niet meer weg te denken in de horlogewereld en is dan ook bij de horloge opkopers van wijverkopendathorloge.nl zeer gewild. Wilt u uw Rolex verkopen? Vraag dan nu een vrijblijvende offerte aan op wijverkopendathorloge.nl! of meer informatie over in welke Rolex modellen wijverkopendathorloge.nl bemiddeld, is te vinden op https://www.wijverkopendathorloge.nl/rolex-verkopen
Uw Rolex kopen doet u bij Trophies Watches.
Het ontstaan achter het Horloge merk Rolex
Door Jip van den ende, 13 augustus 2018