De geschiedenis van het horlogemerk Breitling

Breitling is in 1984 opgericht door Léon Breitling in Saint-Imier in de Zwitserse Jura. Breitling was in die tijd gespecialiseerd in het fabriceren van chronometers, stopwatches en meetinstrumenten, en maakte nog geen horloges. Na de dood van Léon Breitling in 1914 trad zijn zoon Gaston Breitling in de voetsporen van zijn vader.

Breitling kwam op het idee om een pols stopwatch te maken dat handig was voor piloten als hulpmiddel. In 1923 werd er door Léon Breitling een horlogekast ontworpen waar zowel een uurwerk als een stopwatch in geplaatst kon worden. Ook ontwierp Léon Breitling in 1926 een uurwerk dat opgewonden kon worden door polsbewegingen. Hierdoor was Breitling op Rolex na het meest succesvolle merk in automatische uurwerken.

Breitling werd voorgezet door Willy Breitling na het overlijden van Leon Breitling in 1932. Breitling maakt in 1936 een grootte stap door leverancier te worden van de Royal Air Force. Breitling ontwierp speciaal voor de Britse luchtmacht horloges met een stopwatch, tijd, datumaanduiding en een kompas. In 1942 lanceerde Breitling het model Chronomat. De Breitling Chronomat was een zeer populair horloge dat beschikte over een rekenliniaal en handmatig op te winden was. Uiteindelijk besloot de US Air Force de Breitling Chronomat tot hun officiële horloge te maken.

Breitling heeft in 1952 wederom een zeer populair horloge uitgebracht, namelijk de Navitimer. De Breitling Navitimer had een piloten chronograaf die in aanvulling op de Chronomat een nog uitzonderlijk uitgebreidere lunet had. Hiermee waren stijg of daalpercentages en hiermee samenhangend brandstofverbruik te registreren. In 1969 werd het model ook nog eens van een automatisch uurwerk voorzien.

In 1985 introduceerde Breitling de Areospace en in 1995 de Emergency waarbij de productie van hoogwaardige, mechanische horloges en de implementatie van kwartstechnologie gecombineerd werden.

Heeft u een Breitling die u wilt verkopen?
Wijverkopendathorloge.nl, het beste online bemiddelingsplatform, verkoopt uw Breitling voor de beste prijs. Voor u heel gemakkelijk en bovendien wordt u de snelste en beste service geboden. Vraag nu een vrijblijvende offerte aan op wijverkopendathorloge.nl en ontvang binnen 48 uur een vrijblijvende offerte voor uw Breitling horloge. Uw Breilting kopen doet u bij Trophies Watches!

De geschiedenis van het horlogemerk Breitling

Door Jip van den Ende, 24 oktober 2018 (wijverkopendathorloge.nl)