De Omega Speedmaster

De Omega Speedmaster is misschien wel een van de meest iconische horloges ooit. Dit komt niet alleen door de vormgeving van de Speedmaster en door de degelijke en nauwkeurige uurwerken die er in een Omega Speedmaster worden gebruikt, maar ook door de unieke en rijke historie van de Omega Speedmaster.

De Speedmaster werd in 1957 geïntroduceerd door Omega. Het idee achter de Speedmaster was om een horloge te ontwerpen voor autocoureurs. Dus een horloge dat bestendig was tegen trillingen en stoten en toch nauwkeurig bleef. De Speedmaster was ook de eerste chronograaf ter wereld waarbij er een tachymeterschaal op de lunette stond. Zo werd het mogelijk om de snelheid af te lezen.

In 1962 is het ruimteprogramma van de NASA in volle gang bezig en gaat de Mercury MA-7 de ruimte in. Een van de bemanningsleden is Walter Schirra die zijn eigen Omega Speedmaster uit 1959 draagt. Tijdens een ruimtereis krijgt zowel de astronaut als zijn horloge met extreme omstandigheden te maken, zoals hoge tempraturen, trillingen, drukverschillen, acceleraties en G-krachten. Zowel Walter Schirra als zijn Omega Speedmaster komen ongeschonden terug.

Vervolgens besluit de NASA te onderzoeken welke chronografen nog meer geschikt zijn om te dragen tijdens ruimtereizen. Er worden horloges aangeschaft van verschillende merken. De horloges worden beproefd en krijgen te maken met extreme omstandigheden, zoals extreem hoge en extreem lage temperaturen, schokken, verschil in druk en acceleraties. Uiteindelijk blijkt één horloge alle proeven te hebben doorstaan en dat was de Omega Speedmaster.

In 1965 maakt de NASA de Speedmaster tot hun officiële horloge zonder dat Omega dit zelf weet. Pas als ze bij Omega een foto zien van de astronaut Ed White met een Speedmaster om zijn pols krijgen ze er hoogte van dat hun horloge in de ruimte is geweest.

Neil Armstrong, Michael Collins en Buzz Aldrin, de bemanning van de Apollo 11, schrijven in 1969 geschiedenis door hun reis naar de maan met om hun pols dragend een Omega Speedmaster. Zo werd de Omega Speedmaster het eerste horloge op maan.

Een horloge dat nauwkeurig blijft en niet uit elkaar valt onder zulke extreme omstandigheden is een heel degelijk horloge. Door de kwaliteit, vormgeving en prachtige geschiedenis is de Omega Speedmaster een icoon.

Wilt u uw Omega Speedmaster verkopen tegen de beste prijs?

Maak dan gebruik van de expertise van wijverkopendathorloge.nl en vraag een vrijblijvende offerte aan

Omega speedmaster verkopen met wijverkopendathorloge.nl
Sam Haverkamp, directeur bij Wijverkopendathorloge.nl
Wilt u uw Rolex verkopen, Breitling verkopen, Omega verkopen, Cartier verkopen of een ander horloge verkopen? Wijverkopendathorloge.nl verkoopt uw horloge voor de beste prijs!